Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ε.Π.Ο: Επιτέλους λύση


Η Football League δέχτηκε την πρόταση της Super League και δόθηκε λύση για τον αριθμό των ομάδων που προβιβάζονται και υποβιβάζονται και το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν θα χρειαστεί να επέμβει.
Έστω και αν χρειάστηκε να φτάσουμε στο δεύτερο μισό της σεζόν, τελικά βρέθηκε μία κοινώς αποδεκτή λύση για τον ακριβή αριθμό των ομάδων που προβιβάζονται στη Super League και υποβιβάζονται από αυτή η Football League.
Όλα αυτά λίγη ώρα πριν συνέλθει το Διαιτητικό Δικαστήριο για να δώσει λύση επί του θέματος, καθώς η Ένωση της δεύτερης κατηγορίας αποδέχτηκε την πρόταση της διοργανώτριας αρχής της μεγάλης κατηγορίας.
Αυτή προβλέπει το μοντέλο «2+1» (που εφαρμόζεται και στη Γερμανία), το οποίο προβλέπει απευθείας υποβιβασμό των δύο τελευταίων της Super League, απευθείας άνοδο των δύο πρώτων της Football League, αλλά και έναν αγώνα μπαράζ μεταξύ του 16ου της μεγάλης κατηγορίας με τον τρίτο των πλέι οφ της δεύτερης κατηγορίας για να κριθεί αν θα σωθεί ο πρώτος ή θα ανέβει ο δεύτερος.
Η πρόταση έγινε δεκτή με ψήφους 13 υπέρ, 6 κατά και ένα λευκό. Κατά της πρότασης τάχθηκαν Ηρακλής, Καβάλα, Παναχαϊκή, Κέρκυρα, Αιγινιακός και Αστέρας Μαγούλας, ενώ λευκό ψήφισε ο Ολυμπιακός Βόλου.

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου