Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Εθνική Ιαπωνίας – Εθνική Ελλάδας 0 – 0


Η ηρωϊκή Εθνική Ελλάδος παίζοντας με δέκα παίκτες από το 38' λόγω αποβολής του Κατσουράνη πήρε τον πρώτο της βαθμό στο Μουντιάλ μετά το 0 – 0 κόντρα στην Ιαπωνία και έμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική υποχρεώθηκε σε παθητικό ρόλο, καθώς η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ των «Σαμουράι» (φτάνοντας ακόμη και στο 70 – 30), περιοριζόμενοι σε αντεπιθέσεις που έβγαιναν από τον Κονέ, που έπαιζε μεταξύ επίθεσης και μεσαίας γραμμής. Αρχικά, η πίεση που ασκούσε ψηλά η τετράδα των Μήτρογλου, Σαμαρά, Κονέ και Φετφατζίδη φάνηκε να δημιουργεί πρόβλημα στους Ασιάτες, με αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να απειλήσει με τον επιθετικό της Φούλαμ στο 4' και τον αρχηγό της Μπολόνια στο 11'. Στην συνέχεια οι παίκτες του Τζακερόνι άρχισαν να βρίσκουν λύσεις στο πρέσινγκ της Ελληνικής ομάδας και με συνεχόμενες επιτυχημένες πάσες, πλησίαζαν όλο και περισσότερο την εστία του Καρνέζη, ο οποίος έλεγξε τα σουτ του Οσάκο (19', 21'), αλλά και το φάουλ του Χόντα (28').
Στην συνέχεια άρχισαν τα προβλήματα όταν σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Χασέμπε, ο Μήτρογλου τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Γκέκα στο 35', ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κατσουράνης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μείνει με δέκα παίκτες και ο Φερνάντο Σάντος να θυσιάσει τον Φετφατζίδη, προκειμένου να μπει στο παιχνίδι ο Καραγκούνης. Οι αναποδιές όμως λειτούργησαν ευεργετικά για την Εθνική ομάδα κάτι που φάνηκε όχι απλά στην κυκλοφορία της μπάλας, καθώς οι διεθνείς κατάφερναν να αλλάζουν πάνω από 2 – 3 φορές την μπάλα, αλλά και στις ευκαιρίες. Ειδικά αυτή του Τοροσίδη στο 40' (είχε και μία κεφαλιά άουτ στο 45'), κάλλιστα θα μπορούσε να είχε δώσει το προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά ο Καβασίμα έπεσε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.
Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε παρά την είσοδο του Εντό, η Ιαπωνία συνέχισε να έχει μία ανούσια κατοχή της μπάλας, χωρίς ευκαιρίες. Την ίδια ώρα, η Εθνική, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, έδειχνε πως πάταγε καλύτερα από ότι όταν ήταν με έντεκα. Κάτι στο οποίο βοήθησαν τα πολλά χιλιόμετρα που έτρεχε ο Κονέ, που πλέον κάλυπτε την δεξιά πλευρά, το γεγονός ότι ο Σαμαράς άρχισε να κρατάει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και φυσικά η παρουσία του Καραγκούνη. Με τον ώρα να περνάει, το άγχος και η πίεση άρχισαν να κυριεύουν τους τυπικά γηπεδούχους, με αποτέλεσμα ο εκνευρισμός τους να είναι εμφανέστατος, σε πολλές περιπτώσεις. Η είσοδος του Καγκάβα στο 67' φρέσκαρε την επιθετική γραμμή της Ιαπωνικής ομάδας, αλλά με τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο να κόβουν σχεδόν όποια ενέργεια των γινόταν στην περιοχή του Καρνέζη, η Ελλάδα κρατούσε το μηδέν στην άμυνά της που τελικά διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα με την Ελλάδα να παραμένει ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση.

Εθνική Ιαπωνίας: Καβασίμα, Ουτσίντα, Χόντα, Ναγκατόμο, Οκαζάκι, Οκούμπο, Κόνο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46' Έντο), Οσάκο (57' Καγκάβα), Γιοσίμπα.

Εθνική Ελλάδας: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης, Κονέ (80' Σαλπιγγίδης), Μανιάτης, Φετφατζίδης (42' Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (35' Γκέκας).

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου