Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Γκιρτζίκης: «Επιλογή και ευθύνη του Καραγκούνη»


Για την επιλογή του Σέρχιο Μαρκαριάν για τον πάγκο της Εθνικής, το αυτοδιοίκητο και τους φακέλους με τα ύποπτα ματς, μίλησε ο Γιώργος Γκιρτζίκης.
Αναλυτικά, ο Γιώργος Γκιρτζίκης μίλησε στον Novasport FM:

Την εκλογή του στην προεδρία της Ε.Π.Ο: «Είναι τιμητικό να σε αγκαλιάζουν όλες οι ενώσεις, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και μεγάλη ευθύνη. Σημαίνει πως σε εμπιστεύονται, αλλά περιμένουν και πολλά από σένα. Είναι πάρα πολλά τα θέματα. Όλα πρέπει να τα τρέξουμε και θα προσπαθήσω για την καλύτερη δυνατή λύση σε όλα πλαισιωμένος από τους συμβούλους».

Την επιλογή του Σέρχιο Μαρκαριάν: «Η αλήθεια είναι ότι αυτό το θέμα ταλάνισε για αρκετό καιρό την Ε.Π.Ο. Ήταν ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό κι έπρεπε να καταλήξουμε κάπου στην εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση που βρισκόμαστε. Ένας προπονητής που αναλαμβάνει σήμερα την Εθνική, αναλαμβάνει κι ένα ρίσκο, μια δύσκολη κατάσταση να διαχειριστεί κι έχει μπροστά του ένα πολύ κρίσιμο ματς, με την Ουγγαρία στις 29 Μαρτίου. Ο κ. Καραγκούνης είχε αναλάβει από τον προηγούμενο πρόεδρο αυτή την ευθύνη να κάνει επαφές και μας πρότεινε τον κύριο Μαρκαριάν. Μας είπε ότι είναι ο καταλληλότερος αυτή τη στιγμή. Αν είχαμε κάτι άλλο να αντιμετωπίσουμε από την αρχή των προκριματικών, ίσως να είχε κάτι άλλο. Αυτή τη στιγμή όμως κρίνει πως είναι ο καταλληλότερος και η ευθύνη της επιλογής είναι δική του. Με όλα όσα μας ανέλυσε κι αφού έγινε μια διαπραγμάτευση επανειλημμένη, όπως για το οικονομικό, συμφωνήσαμε. Το συμβούλιο έμεινε ικανοποιημένο, αναπτύξαμε όλα τα σημεία και προχωρήσαμε στην ομόφωνη απόφαση για να δώσουμε στον προπονητή το ελεύθερο για να κάνει το καλύτερο και να έχουμε την επιτυχία που θέλουμε όλοι».

Τη συνεργασία με τη Super League: «Πριν ακόμη αναλάβω πρόεδρος, είχα έρθει σε επαφή με τον κ. Μποροβήλο και του είχα πει τις σκέψεις μου. Ήταν λες και είχαμε συζητήσει ένα χρόνο πριν, αφού είχαμε τις ίδιες απόψεις. Κάναμε μια σύσκεψη με τη νομική υπηρεσία της Ε.Π.Ο και της Super League και σε ένα μήνα θα μας φέρουν πρόταση για ό,τι πρέπει να διορθωθεί για να μην έχουμε παραιτήσεις ομάδων και τέτοια προβλήματα, ώστε να βαδίσουμε σε νέα πρότυπα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Τη συνάντηση με τον Υφυπουργό, Σταύρο Κοντονή: «Η κατανόηση που υπήρχε με τον κ. Υπουργό ήταν αμέριστη. Θα κάνουμε κι άλλη συνάντηση, πλαισιωμένοι από τεχνοκράτες, για να αναπτύξουμε και να λύσουμε όλα τα θέματα. Έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και είπε πως θα παραστεί σε ένα από τα συμβούλιά μας. Υπάρχει διάθεση από τον κ. Υπουργό, αλλά και από μας. Μας δέχεται με εγκαρδιότητα και θέλει να υιοθετήσει κάποια πράγματα που δεν είχε υπόψη του ίσως. Δείχνει ένας άνθρωπος που θέλει να δει τα πράγματα σε βάθος κι εμείς είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλουμε να αλλάξουν πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο».

Το θέμα του μπλοκαρίσματος στη χρηματοδότηση: «Ανέφερα το θέμα και είπε ότι θα διεκπεραιωθεί. Όχι ότι είναι τόσο σημαντικό θέμα. Τα χρήματα είναι αστεία, θα έλεγα. Η ανάγκη να χρηματοδοτηθεί το ποδόσφαιρο είναι μεγάλη. Ξέρουμε το οικονομικό περιβάλλον, αλλά υπάρχουν πηγές και θα τις εκμεταλλευτούμε. Είναι χρήματα που χάνονται και δεν καταλήγουν ούτε στο δημόσιο, ούτε στο ποδόσφαιρο, όπως θα έπρεπε».

Το θέμα του αυτοδιοίκητου: «Ο κ. Υπουργός είπε πως σε ό,τι προχωρήσει θα έχει τη σύμφωνη γνώμη της F.I.F.A και της U.E.F.A. Εμείς δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση. Αν χρειαστεί θα εκθέσουμε την άποψή μας, πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας που υπάρχει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, θα το κάνουμε».

Τους φακέλους με «ύποπτα» ματς που φτάνουν στην Ε.Π.Ο: «Έχουμε κάνει την πρότασή μας να γίνει ένα σώμα που θα απασχολείται με αυτό το θέμα με έναν εισαγγελέα επικεφαλής και να πλαισιωθεί από την Ε.Π.Ο και τη Super League. Είναι ένα μεγάλο θέμα και όπως είναι σήμερα τα πράγματα είναι δύσκολο να βγουν οι αποφάσεις που πρέπει. Εμείς δεν θέλουμε να αφήσουμε το θέμα αυτό κάτω από το χαλί, αλλά να το αντιμετωπίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου