Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ανάβαση Ριτσώνας: Στις 109 οι συμμετοχές


Προ των πυλών βρίσκεται η δημοφιλέστερη ανάβαση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, η Ανάβαση Ριτσώνας, η οποία θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο (21/03) και (22/03).
Ο αγώνας που διοργανώνει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α), έχοντας την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ), συγκέντρωσε 109 συμμετοχές, αριθμό αρκετά ικανοποιητικό για την εποχή.

Η Ριτσώνα είναι ο εναρκτήριος γύρος τόσο του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Αναβάσεων, όσο και του αντίστοιχου Ιστορικών αυτοκινήτων και η δυναμική παρουσία των οδηγών προσδίδει μια νότα αισιοδοξίας για τη συνέχεια. Η ιστορικότερη ανάβαση της χώρας που διεξάγεται από το 1956 αποτελεί πόλο έλξης για τους οδηγούς, με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου να δίνουν το παρών στη «μητέρα των μαχών». Υπενθυμίζεται πως η διαδρομή είναι η κλασική, μήκους 3.1 χιλιομέτρων.

Το πρωί του Σαββάτου (21/03) στις 08:00, θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων, ενώ στις 10:30 θα ξεκινήσουν τα τρία σκέλη των χρονομετρημένων δοκιμών. Την Κυριακή (22/03), με ώρα έναρξης 10:30, το μενού περιλαμβάνει τα δύο αγωνιστικά σκέλη, όπου οι οδηγοί θα ριχτούν στη μάχη με το χρονόμετρο.

Στο πλαίσιο του αγώνα, το Α.Σ.Μ.Α, δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο, θα τοποθετήσει κουμπαρά στην έξοδο των πιτς στη Μηχανική, προκειμένου όποιος μπορεί να συνεισφέρει και να στηρίξει τον Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, «Φλόγα». Παράλληλα, με την υποστήριξη της Θ.Κ. Σκαγιάς Α.Β.Ε.Ε, θα προσφερθούν χρήσιμα χαρτικά αναλώσιμα στα παιδιά του συλλόγου.

Η αγαπημένη ανάβαση τόσο των οδηγών, όσο και των φιλάθλων, υπόσχεται πλούσιο θέαμα στους χιλιάδες θεατές που αναμένεται να κατακλύσουν τη διαδρομή.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις συμμετοχές.

Πατήστε εδώ για να δείτε την αφίσα του αγώνα.

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου