Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Σ.Ε.Γ.Α.Σ: Αποφάσεις για τον αθλητισμό


Ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται τόσο στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ, όσο και στο σύνολο των ομοσπονδιών, εξαιτίας της μη καταβολής από την πολιτεία, μέρους της ετήσιας χρηματοδότησης εξέδωσε η ομοσπονδία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ ανέφερε: «Στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ κατανοούμε πλήρως την ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, καθώς και τις μεγάλες δυσχέρειες που αυτή συνεπάγεται για όλους και για όλα. Οφείλουμε όμως να προειδοποιήσουμε ότι η απουσία αποφάσεων για τη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, παρά το ότι έχει ήδη παρέλθει το πρώτο τρίμηνο του 2015, έχει εξαντλήσει τα όρια και τις δυνατότητες όλων των αθλητικών ομοσπονδιών και απειλεί πλέον ακόμη και την ίδια την αγωνιστική δράση και τη λειτουργία τους.

Υπάρχει άμεση ανάγκη ανακοίνωσης του ύψους των τακτικών επιχορηγήσεων των ομοσπονδιών για το 2015. Όσο καθυστερεί δημιουργείται αδυναμία νοικοκυρεμένης διαχείρισης των οικονομικών, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, αλλά και προγραμματισμού δραστηριοτήτων και δαπανών, ενώ δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι υπερβάσεων του προϋπολογισμού στο τέλος της χρονιάς.

Επίσης θεωρούμε επιβεβλημένο να υπάρξει πρόνοια και για τις χρηματοδοτήσεις των αθλητικών σωματείων που έχουν διακοπεί τα τελευταία χρόνια, για το 2015. Παραλλήλως, υπάρχει ανάγκη άμεσης καταβολής μέρους της ετήσιας χρηματοδότησης, προκειμένου να μην περιέλθουμε σε κατάσταση στάσης πληρωμών προς αθλητές, προπονητές, σωματεία, προμηθευτές, αλλά και εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο, πράγμα που ειλικρινά πιστεύουμε ότι δεν θα το ήθελε καμία κυβέρνηση και πολύ περισσότερο η σημερινή.

Αναμένουμε άμεσα τις σχετικές αποφάσεις της Αθλητικής Ηγεσίας, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος αναστολής κάθε εγχώριας αθλητικής δραστηριότητας, αλλά και της συμμετοχής των Εθνικών μας Ομάδων σε Διεθνείς διοργανώσεις».

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου