Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ο Sifu Γεώργιος Γροντής



Ο Sifu Γεώργιος Γροντής γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά το 1966 και ζει στη Χαλκίδα από το 1972.
Η κλίση του προς τις πολεμικές τέχνες τον έκανε να δοκιμάσει ορισμένα στυλ, αλλά κανένα δεν του άρεσε τόσο, ώστε να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό. Αντίθετα, από νεαρή ηλικία προτιμούσε να ακολουθεί τη μέθοδο εκπαίδευσης του Bruce Lee μέσα από τα βιβλία του, και να εξασκείται με αυτό τον τρόπο σε κινήσεις και τεχνικές που του άρεσαν περισσότερο.
Περίπου το 1978, ο Great Grandmaster Leung Ting ήρθε στην Ελλάδα για την προώθηση και εξάπλωση του Wing Tsjun, κι έμεινε για 2 εβδομάδες, κάνοντας σεμινάρια WT σε μία σχολή Kung-fu στη Χαλκίδα. Δυστυχώς, μετά την αποχώρηση του GGM Leung Ting, κανείς δεν ανέλαβε την ηγεσία του WT στην Ελλάδα κι έτσι ο GGM Leung Ting δεν επέστρεψε ποτέ, ώστε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο του.
Παρ’ όλα αυτά, άφησε τα βιβλία και μερικές βίντεο-κασέτες του, σε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτή την τέχνη. Ακόμα κι αυτό, ήταν κάτι περισσότερο από αρκετό για το Sifu Γεώργιο Γροντή, ώστε να βρει επιτέλους την πολεμική τέχνη που του ταίριαζε περισσότερο! Ο ενθουσιασμός του γι αυτήν την πολεμική τέχνη και η επιμονή του στο να εξασκείται σε αυτήν ήταν τόσο μεγάλη, ώστε περίπου το 1982, στην ίδια σχολή Kung-Fu της Χαλκίδας που έκανε τα σεμινάριά του ο GGM Leung Ting, άρχισε να διδάσκει Wing Tsjun στον κόσμο σε αρκετά νεαρή ηλικία!
Περίπου το 1987 ο Dai-Sifu Α. Παναγιωτόπουλος ανέλαβε την ηγεσία του WT στην Ελλάδα. Τότε, ο Sifu Γεώργιος Γροντής εντάχθηκε στον EWTO (Ευρωπαϊκός οργανισμός WT), αρχίζοντας την εκπαίδευσή του από την αρχή, με τον Dai-Sifu Παναγιωτόπουλο ως διορισμένο αρχηγό εκπαιδευτών Ελλάδας.
Ο sifu Γ. Γροντής ήταν ένας από τους πρώτους εκπαιδευτές στην Ελλάδα και άνοιξε τη δική του WT σχολή 2 χρόνια αργότερα, το 1992 κάτω από τον EWTO. Πήρε το πρώτο Level technician το 1995 και παρέμεινε υπό τον Dai-Sifu Παναγιωτόπουλο για σχεδόν 18 χρόνια. Τον ακολούθησε ακόμα κι όταν αποφάσισε να αφήσει τον EWTO και να ιδρύσει τη δική του οργάνωσή το 2002, μέχρι το 2009 που έφυγε οριστικά από τον Dai-Sifu Παναγιωτόπουλο με το 2ο Level technician.
Μιλώντας γενικά για την περίοδο 2000 – 2010, ήταν μια περίοδος μεγάλων εξελίξεων στην οικογένεια του Wing Tsjun διεθνώς. Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι του Ευρωπαϊκού οργανισμού WT (EWTO), που βοήθησαν να εξαπλωθεί το WT στη δύση έφυγαν, ακολουθώντας το δικό τους δρόμο και ιδρύοντας τις δικές τους οργανώσεις.
Όταν ο Sifu Γ. Γροντής αποφάσισε να φύγει από την οργάνωση του Dai-sifu Παναγιωτόπουλου, πήρε και την απόφαση να μην εισχωρήσει σε καμία από όλες αυτές τις οργανώσεις WT για τουλάχιστον 1 χρόνο. Επέλεξε να δουλέψει χωρίς καμία πίεση και μακριά από τον προσωπικό τρόπο του κάθε επικεφαλής οργάνωσης, ώστε να επιλέξει κάποιον, όταν και αν υπάρξει κάποιος, που θα ταιριάζει στη νοοτροπία και θα έχει κοινούς στόχους με τον ίδιο.
Ο στόχος του φυσικά δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τη διάδοση WT σε όλη την Ελλάδα και ταυτόχρονα να έχει μια έντιμη και δίκαιη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.
Το καλοκαίρι του 2010 ο Sifu Γ. Γροντής συναντήθηκε με τον Dai-Sifu Thommy Luke Boehlig, επικεφαλής του Wing Tsjun International. Έναν ευχάριστο άνθρωπο γεμάτο ζωντάνια και ενέργεια, που να θέλει την ομαδική δουλειά και να είναι πρόθυμος να μοιραστεί τις γνώσεις του. Έναν άνθρωπο με υψηλή κατάρτιση σε όλα τα επίπεδα και ικανό να μεταδώσει το πάθος και την αγάπη του για το WT στον κόσμο.
Έτσι μετά από ώριμη σκέψη, ο sifu Γ. Γροντής αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τον οργανισμό Wing Tsjun International του Grand Master Thommy L. Boehlig, ώστε να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του και επιπλέον να διαδώσει αυτό το καταπληκτικό σύστημα πολεμικών τεχνών σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου