Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ίκαρος Χαλκίδας: Μία ομάδα, μία πόλη


Μετά από μαραθώνιες συζητήσεις και αρκετή σπέκουλα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Ίκαρος έγινε κάτοικος Χαλκίδας, με τον Δημήτρη Αγγελόπουλο να παραδίδει τα ηνία στην τοπική κοινωνία και στους ντόπιους παράγοντες, οι οποίοι μετά από μια εντυπωσιακή προσπάθεια κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Α1.
Οι κόποι τους δεν πήγαν χαμένοι και το περασμένο Σάββατο ξεκίνησαν να δρέπουν τους καρπούς, βλέποντας τον κόσμο να δίνει μαζικά το "παρών" στο γήπεδο και να ωθεί την ομάδα στη σπουδαία επικράτηση επί του Απόλλωνα Πάτρας. Το εγχείρημα είναι εξαιρετικά φιλόδοξο και πάνω απ' όλα έχει αρχίσει να στήνεται πάνω σε στέρεες βάσεις.
Η επαρχία "διψάει" για μπάσκετ και τέτοιες προσπάθειες μπορούν να αποτελέσουν τους "πνεύμονες" του ελληνικού μπάσκετ. Η πόλη ζει και κινείται σε φτερωτούς ρυθμούς, με τον Ίκαρο να αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων της. Από την πλευρά του ο σύλλογος, βρήκε αυτό που του έλειπε τόσα χρόνια: τον κόσμο!
Αγωνιστικά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προβλέψουμε την πορεία του Ικάρου στο πρωτάθλημα της Α1, όμως αυτό που έχει σημασία είναι πως πρόκειται για μία προσπάθεια που εκπέμπει υγεία και βασίζεται σε αρκετά νεαρά και ταλαντούχα παιδιά, με τον Αλέξανδρο Σπανό να δείχνει έτοιμος για απογείωση και τους Βαγγέλη Μπέμπη, Βασίλη Τολιόπουλο, Νίκο Περσίδη και Θανάση Ντουζίδη να ωριμάζουν σιγά – σιγά και να ετοιμάζονται να πάρουν τη σκυτάλη στο μέλλον. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δύο τελευταίοι είναι παιδιά της πόλης της Χαλκίδας, κι αυτό δίνει ξεχωριστή σημασία στην παρουσία τους.
Η έλευση του Γιάννη Γκαγκαλούδη έχει "δέσει" περισσότερο το σύνολο του Γιώργου Καλαφατάκη, ενώ η εμπειρία του Νίκου Παπανικολόπουλου, το καλό σουτ του Σωτήρη Μανωλόπουλου και οι ικανότητες του Άλεξ Βουγιούκα δίνουν άλλον αέρα, αν συνυπολογίσουμε και τους εξαιρετικούς ξένους παίκτες (Ντομινίκ Σάτον, Ιβάν Άσκα, Νέιτς Στρναντ, Ντέγιαν Μπορόβνιακ, Ντάριν Γκόβενς) που έχουν έρθει. Μόλις βρει τα πατήματά του ο Ρόμελ Μπεκ, τότε πραγματικά ο Ίκαρος θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου