Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Α.Ο Κύμης: Θαύμα... με εξήγηση


Αφιέρωμα στον Α.Ο Κύμης έκανε η Αθηναϊκη εφημερίδα SportDay και αναφέρθηκε στο κατόρθωμα της ομάδας.
Με τίτλο «Θαύμα... με εξήγηση» ξεκίνησε το αφιέρωμα η εφημερίδα και συνέχισε «Η Κύμης δεν έχει δεχθεί γκολ στους εννιά πρώτους αγώνας της, αλλά το εντυπωσιακό της επίτευγμα μόνο τυχαίο δεν είναι.
Να έχεις συμπληρώσει εννέα αγώνες χωρίς να δεχθείς γκολ είναι, δίχως άλλο, σπουδαίο κατόρθωμα. Ειδικά όταν είσαι η Κύμη, έχεις ανέβει φέτος από το τοπικό πρωτάθλημα και συναγωνίζεσαι ομάδες με μεγάλη ιστορία και ακριβό μπάτζετ.
Η επιβλητική νίκη επί της πρωτοπόρου Λαμίας με 2 – 0, την περασμένη Κυριακή, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το επίτευγμα της Κύμης δεν είναι τυχαίο. Άλλωστε το εκπληκτικό σερί της απόρθητης εστίας άρχισε από πέρυσι, όταν η ομάδα της Εύβοιας κέρδισε την άνοδο στη Γ' Εθνική χωρίς να δεχθεί γκολ στους έξι αγώνες των πλέι οφ κόντρα σε Στυλίδα Μυρίκη και Άσπρα Σπίτια!
Την ώρα που πολλοί στην Κύμη μιλούν ήδη για άνοδο στην Football League, ο προπονητής, Βαγγέλης Ντόβολης, προσπαθεί να ρίξει τους τόνους. «Στόχος μας είναι η γρήγορη παραμονή. Δεν θέλουμε να πάθουμε ότι πάθαμε πρόπερσι», λέει ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος κλείνει πενταετία στον πάγκο της Κύμης και θυμάται πόσο άδοξα υποβιβάστηκε η ομάδα από τη Δ' Εθνική το 2012. Όσο για το μυστικό της καλή φετινής πορείας: «Νομίζω ότι πέρα από την ποιότητα των παικτών, το βασικότερο είναι ότι όλοι βάζουν την ομάδα πιο πάνω από το ''εγώ'' τους. Είμαστε σαν οικογένεια».
Με ένα κράμα νέων, αλλά και έμπειρων παικτών όπως οι Ευβοιώτες στην καταγωγή Νίκος Μήτρου και Βασίλης Καρατζάς και άλλοι με πλούσια θητεία στις εθνικές κατηγορίες, όπως ο Δημήτρης Τσιάτσιος, η Κύμη έχει καταφέρει ένα μικρό θαύμα. Θα αντέξει μέχρι τέλους; «Αν κρατηθούμε κοντά στην Λαμία, η οποία είναι το φαβορί, δεν θα αρνηθούμε την άνοδο», λέει με νόημα ο Βαγγέλης Ντόβολης».

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου