Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Εθνική Πορτογαλίας – Εθνική Ελλάδας 0 – 0


Η παράδοση που θέλει την Εθνική Πορτογαλίας να μην μπορεί να κερδίσει την Εθνική Ελλάδας από το 1996 και έπειτα συνεχίστηκε για ακόμη ένα ματς καθώς οι δύο ομάδες κόλλησαν στο μηδέν στο Εθνικό Στάδιο Λισαβόνας.
Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η εικόνα που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ουσιαστικά παρουσίασε δύο πρόσωπα. Το ένα ήταν μέχρι και το ημίωρο όπου αντιμετωπίζοντας προβλήματα στο χώρο του κέντρου, επέτρεψε στους γηπεδούχους να φτάνουν πολύ εύκολα προς την εστία του Καρνέζη και να προσθέτουν τελικές προσπάθειές στο ενεργητικό τους. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στο μισάωρο, οι Πορτογάλοι είχαν 6 ευκαιρίες με τους Έντερ (1'), Άλβες (6', 19'), Αλμέιδα (14'), Ρικάρντο Κόστα (7'), Βελόσο (26'), όμως έπεσαν πάνω στον φορμαρισμένο Καρνέζη. Την ίδια ώρα, ο Μήτρογλου ήταν ξεκομένος στην επίθεση, με την προσπάθεια τροφοδότησης του να γίνεται με μακρινές μπαλιές, χωρίς ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος των Καραγκούνη και Φετφατζίδη άλλαξε την ροή του αγώνα με την Εθνική να βρίσκει τα πατήματα της χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει κιόλας την εστία του Μπέτο με εξαίρεση την φάση του 84' όπου ο μεσοεπιθετικός της Τζένοα έχασε την ευκαιρία να χαρίσει την νίκη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Εθνική Πορτογαλίας: Εντουάρντο (46' Μπέτο), Κόστα, Άλβες, Περέιρα, Νάνι, Βελόσο, Αλμέιδα, Γουίλιαμ, Πόστιγκα (46' Αλμέιδα), Βαρέλα (70' Βιεϊρίνια), Έντερ (65' Αμορίμ).

Εθνική Ελλάδας: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς (71' Βύντρα), Παπασταθόπουλος (40' Μόρας), Χολέμπας, Τζιόλης (46' Καραγκούνης), Μανιάτης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (63' Φετφατζίδης), Σαμαράς, Μήτρογλου (63' Γκέκας).

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου