Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Εθνική Ελλάδας – Εθνική Ακτής Ελεφαντοστού 2 – 1


Στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκρίθηκε η Εθνική Ελλάδας μετά την επική εμφάνιση απέναντι στην Εθνική Ακτής Ελεφαντοστού της οποίας και επικράτησε με 2 – 1.
Στα πρώτα λεπτά, ήταν φανερή η διάθεση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να «παγώσει» τον ρυθμό και να μην επιτρέψει στους Τουρέ, Ντρογκμπά και Ζερβίνιο να απειλήσουν. Κυρίως τελευταίος πήρε αρκετές προσπάθειες, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, όμως είτε οι Τοροσίδης, Χολέμπας, είτε οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος τον έκοβαν με όποιο τρόπο μπορούσαν. Ωστόσο και πάλι υπήρξαν απρόβλεπτα προβλήματα. Αρχικά με τον τραυματισμό του Κονέ που οδήγησε στην είσοδο του Σάμαρη και στη συνέχεια με τον Γλύκο που πήρε την θέση του επίσης τραυματία Καρνέζη. Παρόλα αυτά όμως, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν φάνηκε να επηρεάζεται. Έχοντας κλείσει όλους τους διαδρόμους μέσα στην περιοχή της, χτυπούσε στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος και Χολέμπας συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να πιάνει ένα απίστευτο σουτ στο 33' όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαρί. Στη συνέχεια της φάσης ο Χριστοδουλόπουλος κέρδισε το φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ωραία ο Καραγκούνης, όμως ο τερματοφύλακας της Ακτής Ελεφαντοστού είχε σωστή θέση και κατάφερε να μπλοκάρει. Όσο περνούσε η ώρα όμως, η πίεση που ασκούσαν ψηλά οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μανιάτης και Σάμαρης άρχισε να δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία των Ιβοριανών. Κάτι που φάνηκε στην φάση στο 42' όταν ο τελευταίος έκλεψε την μπάλα από τον Τιοτέ, έπαιξε το 1 – 2 με τον Σαμαρά, βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπαρί και έσπασε επιτέλους την επιθετική δυστοκία της Ελλάδας, κάνοντας το 1 – 0, με το οποίο οι δύο πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος όχι απλά να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Και δεν ήταν μόνο οι προσπάθειες του Χριστοδουλόπουλου (54', 59') και του Σαλπιγγίδη (59', 90'). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε και δύο ακόμη δοκάρια, με τους Καραγκούνη (68') και Τοροσίδη (80'), με την Ακτή Ελεφαντοστού να διατηρεί παθητικό ρόλο, μην μπορώντας να κάνει ούτε μία ευκαιρία της προκοπής. Στη μία και μοναδική φορά, που η αμυντική γραμμή ξεχάστηκε, ο Μπονί βρήκε την ευκαιρία και ισοφάρισε σε 1 – 1 στο 74', βάζοντας σε θέση ισχύος τους Αφρικανούς. Ωστόσο λογάριαζαν χωρίς την ελληνική ψυχή, καθώς οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν να πιέζουν και τελικά δικαιώθηκαν στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σαμαράς κέρδισε το πέναλτι. Ο Έλληνας επιθετικός ανέλαβε και την εκτέλεση και παρά τις προκλήσεις του Μπαρί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Εθνική μας ομάδα στους «16» του Μουντιάλ.

Εθνική Ελλάδας: Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (77' Γκέκας), Κονέ (13' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Μποκά, Τουρέ Κ., Καλού, Τιοτέ (61' Μπονί), Ζερβίνιο (82' Σιο), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ), Όιερ, Τουρέ Γ., Σερέι, Μπαμπά.

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου