Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Εθνική Κολομβίας – Εθνική Ελλάδας 3 – 0


Με ήττα ξεκίνησε και την 3η Μουντιαλική της πρεμιέρα η Εθνική Ελλάδας καθώς γνώρισε την ήττα από την Εθνική Κολομβίας με 3 – 0.
Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε την Εθνική ομάδα να παίζει κάπως φοβισμένα, παρά το γεγονός ότι η Κολομβία σε καμία περίπτωση δεν ασκούσε ασφυκτική πίεση. Η μπάλα κυκλοφορούσε κυρίως στο δικό μας μισό, καθώς κανείς από τους Κατσουράνη, Μανιάτη και Κονέ δεν έπαιρναν επιθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου οι διεθνείς να φτάσουν στην εστία του Οσπίνια. Έτσι, στην πρώτη τους ουσιαστικά επίθεση (6') οι τυπικά γηπεδούχοι είδαν την σέντρα του Κουαδράδο να καταλήγει στο Αρμέρο, το σουτ του οποίου κόντραρε πάνω στον Μανωλά και κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη για το 1 – 0. Σιγά σιγά στο παιχνίδι άρχισαν να μπαίνουν τόσο ο Σαμαράς, όσο και ο Σαλπιγγίδης βοηθώντας στην δημιουργία φάσεων. Αρχικά ήταν η κεφαλιά του Τοροσίδη στο 8' που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κολομβιανού τερματοφύλακα, ενώ ακολούθησε το πονηρό σουτ του Σαμαρά το οποίο μπλόκαρε ο πορτιέρο των «Καφετέρος». Έτσι, φτάσαμε στο 45ο λεπτό, όπου η ατομική προσπάθεια του Γκέκα είχε ως αποτέλεσμα το ωραίο σουτ του Κονέ, το οποίο απέκρουσε ο Οσπίνια, διατηρώντας το 1 – 0, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος η Εθνική μας ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να βρει διαδρόμους προς την εστία των Κολομβιανών. Ένα λεπτό όμως μετά την κίνηση του Φερνάντο Σάντος να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική του γραμμή, περνώντας τον Φετφατζίδη αντί του Σαλπιγγίδη είδε για δεύτερη φορά την αμυντική γραμμή να αδρανεί, με αποτέλεσμα ο Γκουτιέρεζ στο 58' να κάνει το 2 – 0. Αφού οι διεθνείς ξεπέρασαν την ψυχρολουσία του δεύτερου γκολ, προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους, όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την μεγάλη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. Η σέντρα του Κονέ 63', πήγε στον Τοροσίδη που γύρισε καταπληκτικά στον Γκεκά, ο οποίος όμως προ κενού τέρματος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την απογοήτευση στα πρόσωπα των παικτών. Έτσι, η είσοδος τόσο του Μήτρογλου στο 64', αλλά και του Καραγκούνη στο 78' (σε συνδυασμό με την μετατροπή του συστήματος σε 4 – 2 – 3 – 1) δεν άλλαξαν την ροή του αγώνα, καθώς οι νεοεισελθόντες δεν βοηθήθηκαν από τους υπόλοιπους που είχαν «αδειάσει» ψυχολογικά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν στο 93' ο Ροντρίγκεζ να διαμορφώσει το τελικό 3 – 0.

Εθνική Κολομβίας: Οσπίνα, Ζουνίγια, Γιέπες, Ζαπάτα, Αρμέρο (75'Αρίας), Κουαδράδο, Σάντσες, Αγκουιλάρ (68' Μεχία), Τζέιμς, Ροντρίγκεζ, Γκουτιέρζ, Ιμπάρμπο.

Εθνική Ελλάδας: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (78' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (57' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς, Γκέκας (64' Μήτρογλου).

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου