Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Σάντος: «Καλή εμφάνιση, αλλά 3-0»


Ο Φερνάντο Σάντος εμφανίστηκε προβληματισμένος από το γεγονός πως ενώ η Εθνική Ελλάδας έπαιξε καλά, έχασε με ένα βαρύ σκορ.
Αναλυτικά ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε στην συνέντευξη τύπου: «Δεν είχαμε ακόμα το χρόνο να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν, είναι σίγουρο όμως ότι θα το κάνουμε», ξεκίνησε ο Φερνάντο Σάντος και αναφέρθηκε στον επόμενο αντίπαλο, την Ιαπωνία: «Την είδαμε στο αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού και εμείς και οι παίκτες, και τις επόμενες μέρες με τις ομιλίες που θα κάνουμε, θα τους δώσουμε τις πληροφορίες που χρειάζονται και θα ετοιμαστούμε. 'Έχουμε ήδη δει την Ιαπωνία πολλές φορές ξέρουμε συν και πλην, ωστόσο χθες είχαν διαφοροποιήσεις, όχι ριζικές αλλαγές αλλά μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε».

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος αναφέρθηκε στο ματς με την Κολομβία: «Είναι σίγουρα όχι συνηθισμένο τα τρία γκολ που δεχθήκαμε. Είναι το πρώτο ματς όσο είμαι εγώ που χάνουμε με τρια γκολ διαφορά. Το πρόβλημα ήταν η αμυντική λειτουργία συνολικά κι όχι με την άμυνα, δηλαδή οι τέσσερις παίκτες που παίζουν πίσω και ο τερματοφύλακας. Οι επιλογές μας τακτικά, νομίζω ήταν σωστές. Γενικά η ομάδα πήγε καλά, κατάφερε να κάνει ευκαιρίες. Μας έλειψε το γκολ, δεχθήκαμε γκολ από στιγμές αδράνειας, μιλάω για τον πρώτο και το δεύτερο. Ο Καρνέζης έκανε μια δύο αποκρούσεις μόνο σε όλο το ματς, δεχθήκαμε δηλαδή τα γκολ από ελάχιστες ευκαιρίες των αντιπάλων. Μας προβληματίζει αυτό, όπως και το ότι δεν κάναμε γκολ με τις ευκαιρίες που είχαμε. Δεχθήκαμε τα γκολ από δικά μας λάθη. Είναι πολύ κρίμα γιατί δεχθήκαμε το πρώτο γκολ πολύ γρήγορα. Παρόλα αυτά, η ομάδα αντέδρασε, είχε τον έλεγχο, έκανε ευκαιρίες και η εικόνα που είχαμε είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να το γυρίσει. Και η αίσθηση μας στο ημίχρονο, στα αποδυτήρια ήταν ότι μπορούσαμε να το γυρίσαμε. Πάλι όμως σε μια στιγμή αδράνειας, ήρθε το δεύτερο γκολ, κάτι που μας αποθάρρυνε, ήρθε και η χαμένη ευκαιρία του Γκέκα μετά που έδειξε ότι δύσκολα η ομάδα θα επέστρεφε. Όταν χάνεις με 3 – 0 δεν μπορείς να μιλήσεις για καλή απόδοση, δικαιοσύνη ή αδικία. Εμείς πάμε για το μηδέν στην άμυνα και να πετύχουμε γκολ στην επίθεση».

Ο Πορτογάλος ρωτήθηκε για το αν θα προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων: «Θα δούμε, γιατί ακόμα έχουμε πολλούς παράγοντες ανοιχτούς. Περιμένω να δω και σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες και πως θα επανέλθουν στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης όσοι αγωνίστηκαν. Δεν νομίζω όμως ότι επειδή χάσαμε 3 – 0, πρέπει να αλλάξουμε τελείως 11άδα και πρόσωπα. Αυτό δεν είναι το σωστό μονοπάτι. Όταν χάνεις με 3 – 0 πάντως, σίγουρα μπορείς να λες ότι τίποτα δεν πήγε καλά. Διαβάζω διάφορα, και για την κριτική που δέχεται όλα αυτά τα χρόνια η εθνική ομάδα επειδή δεν παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Χθες το κάναμε, αλλά χάσαμε».

Ο Σάντος προσπάθησε να δώσει και μια εξήγηση στο κακό ξεκίνημα, στις πρεμιέρες μεγάλων διοργανώσεων: «Όλες αυτές τις μέρες προσπαθούσαμε να περάσουμε στους παίκτες ακόμα και με τρόπο υπερβολικό την παράμετρο του δυνατού ξεκινήματος. Να μην μπούμε όπως στην Πολωνία. Δυστυχώς μας κόστισε, αλλά πιστεύω ότι έχουμε δύο παιχνίδια να διορθώσουμε την κατάσταση. Και φυσικά να μην μπούμε με τον ίδιο τρόπο».

Τέλος ρωτήθηκε για το αν η αποχώρησή του επηρεάζει αρνητικά τους παίκτες: «Δεν έχω αμφιβολία ότι δεν επηρεάζει αρνητικά τους παίκτες η αποχώρησή μου. Ίσα ίσα νιώθουν ότι θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο αυτός ο κύκλος».

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου