Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ε.Π.Σ.Ε: Ανασκόπηση της Μικτής στη Σλοβενία


Με μία όμορφη ανάρτηση η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Εύβοιας έκανε την ανασκόπηση της Μικτής Ευβοίας στα τελικά του U.E.F.A Regions Cup που διεξήχθησαν στην Σλοβενία.
«Στη Σλοβενία βρέθηκε το Σάββατο (14/06) το μεσημέρι η Μικτή Εύβοιας για τους αγώνες που έδωσε στα πλαίσια του Regions Cup της U.E.F.A, μετά την κατάκτηση του τροπαίου εντός Ελλάδας. Το παρθενικό ταξίδι της ποδοσφαιρικής ομάδας από την Εύβοια στην Ευρώπη ξεκίνησε ξημερώματα του Σαββάτου στις 02:30 από το στάδιο Χαλκίδας για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Από ‘κει η αποστολή μετέβη στο Μόναχο κι από ‘κει αεροπορικώς για την πρωτεύουσα της καταπράσινης Σλοβενίας, Λουμπλιάνα. Στη συνέχεια με λεωφορείο κατέφθασε στην πόλη Μούρσκα Σόμποτα, στη βορειοανατολική πλευρά της χώρας, όπου φιλοξενήθηκαν οι αγώνες του προκριματικού ομίλου με τις εκπροσώπους των χωρών Σλοβενίας, Σκωτίας, Σαν Μαρίνο και Ελλάδας. Το ταξίδι των παιχτών και συνοδών της Μικτής Εύβοιας διήρκεσε συνολικά έντεκα ώρες, αλλά παρά την κούραση οι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (14/06) κάτω από τις οδηγίες των προπονητών Θανάση Γουρνά και Αργύρη Μαστραγγελή.

Με την ομάδα της Εύβοιας συμμετείχαν στην αποστολή οι παίχτες:

Tερματοφύλακες: Θανάσης Δαμάσκος (Ποδοσφαιρική Ακαδημία Ιστιαίας), Γιώργος Μόνος (Α.Ο Λουκισίων).
Αμυντικοί: Αντώνης Μπισμπικόπουλος (Α.Σ Ολυμπιακός Χαλκίδας), Βαγγέλης Κοκκάλας (Α.Ο Κύμης), Νίκος Κόκκος (Α.Ο Κύμης), Νίκος Κοτρότσιος (Α.Σ Ευβοικός Αγίου Νικολάου), Σπύρος Σιάνος (Ποδοσφαιρική Ακαδημία Ιστιαίας), Σπύρος Θωμόπουλος (Α.Σ Ελλήσποντος Νέας Λαμψάκου).
Μέσοι: Δημήτρης Δαρζέντας (Ένωση Απολλώνιου Ιστιαίας), Θοδωρής Ευγενίου (Α.Ο Απόλλων Ερέτριας), Βάϊος Καλοχωρίδης (Α.Ο Λουκισίων), Μάριος Καραχάλιος (Α.Ο.Ν Αρτάκης), Γιώργος Μαστροκώστας (Α.Ο Δύστου), Σταύρος Ζέρβας (Α.Ο Νηλέας Νεοχωρίου).
Επιθετικοί: Νίκος Σταματάκος (Α.Ο Απόλλων Ερέτριας), Δημήτρης Βεζιρτζόγλου (Α.Σ Ολυμπιακός Χαλκίδας), Γιώργος Τσιβίκας (Α.Ο Λουκισίων), Ηλίας Ξιφαράς (Α.Ο Λουκισίων).

Την αποστολή, συνόδευαν από την Ε.Π.Σ.Ε οι κ.κ. Γιώργος Πίσχινας, Αντώνης Παπαδάκης, Γιάννης Ρέτσας και Νίκος Δαφνής.

Την Κυριακή (15/06) στις 18:00 το απόγευμα έγινε ο πρώτος αγώνας της Μικτής όπου αντιμετώπισε την γηπεδούχο ομάδα της Σλοβενίας και ηττήθηκε με 2 – 1. Η εκπρόσωπος της Ελλάδας πριν δεχθεί το πρώτο γκολ στο 15' του Β' ημιχρόνου είχε χάσει τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί αυτή στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα, στο 34' και στο 45' από ενέργειες που έκαναν ο Σταματάκος και ο Βεζιρτζόγλου αντίστοιχα, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ και με την έναρξη του Β' ημιχρόνου ο Βεζιρτζόγλου σ’ ένα πολύ καλό σουτ που επιχείρησε η μπάλα έφυγε λίγα εκατοστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 15' του Β' ημιχρόνου από σέντρα του Σούκιτς, ο Μόνος απέκρουσε με το πόδι, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά κι έφθασε στον Κοντάλα που πέτυχε το γκολ. Ακολούθησε ένα καλό 15λεπτο από τους γηπεδούχους, όπου είχαν ένα δοκάρι με τον Ραϊνάρ κι ένα ακόμη καλό σουτ του Σούκιτς λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 83' η Εύβοια έφθασε κοντά στο γκολ με τον Βεζιρτζόγλου που επιχείρησε να σκοράρει με γυριστό σουτ και στην επίθεση των Σλοβένων πάλι ο Κοντάλα έκανε το 2 – 0 εκμεταλλευόμενος παράλληλη σέντρα του Σούκιτς. Στο 89' ο Σταματάκος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Παβέλ. Το έκτέλεσε ο ίδιος, απέκρουσε ο Σβετάνιτς, αλλά ο παίχτης έτρεξε και με πλασέ πέτυχε το 2 – 1.

Μουρσκα Σόμποτα: Σβετάνιτς, Ράιναρ, Κισλακ, Πιμπερσνικ, Γκραχ (60' Μπιουσεκχάμπερ), Κους, Κοντάλα, Ντ. Σούκιτς, Κοσιβάν, Σ. Σούκιτς, Ζιζεκ (67' Παβέλ). (Κλεμενσιτς, Νοβακ, Πάρτι, Γκέρεκ).

Μικτή Ευβοίας: Μόνος, Κόκκος, Κοκκάλας, Μπισμπικόπουλος, Θωμόπουλος, Καλοχωρίδης (70' Ξιφαράς), Δαρζέντας (70' Ζέρβας), Αγραφιώτης (60' Τσιβίκας), Σταματάκος, Καραχάλιος, Βεζιρτζόγλου.

Διαιτητές: Ιορντάνοφ, Αγγέλοφ (Βουλγαρία), Μπρεγκάσι, Τζεμινι (Αλβανία).

Την Τρίτη (17/06) μεγάλη νίκη πέτυχε η Μικτή της Εύβοιας και ξαναμπήκε δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στον αγώνα της με τη Σκωτία. Κέρδισε 2 – 1 την εκπρόσωπο της Σκωτίας με δυο γκολ που πέτυχαν ο Σταματάκος (17') και ο Τσιβίκας (43'), ανατρέποντας το γκολ που είχαν πετύχει οι Σκωτσέζοι στο 10'. Η νίκη ήταν ηρωική αφού η ομάδα της Ελλάδας έπαιξε από το 59' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Καλοχωρίδη, ενώ λίγα λεπτά αργότερα υπέστη εξάρθρωση δακτύλου ο τερματοφύλακας Μόνος και συνέχισε να αγωνίζεται μετά από ανάταξη που έγινε από το γιατρό της αποστολής Γιώργο Κουρκουμέλη.

Μικτή Ευβοίας: Μόνος, Κόκκος, Κοκκάλας, Θωμόπουλος, Μπισμπικόπουλος, Καλοχωρίδης, Καραχάλιος (92' Βεζιρτζόγλου), Δαρζέντας, Σταματάκος (86' Αγραφιώτης), Ζέρβας, Τσιβίκας (90' Ευγενίου).

Εast – West & Central Scotland: Longmouir, Peebles, Wightman, Macleod, Gaitens, Bradley, Currie, Mcdevitt, Fletcher, Mclay, Macpherson.

Την Πέμπτη (19/06) η Μικτή της Εύβοιας ήρθε ισόπαλη 1 – 1 με το Σαν Μαρίνο στον τελευταίο της αγώνα για το Regions Cup της U.E.F.A και πήρε τη δεύτερη θέση στον όμιλό της. Την πρώτη θέση και την πρόκριση στην επόμενη φάση πήρε η Σκωτία που κέρδισε 3 – 1 τη Σλοβενία.

Οι ομάδες της Ελλάδας, της Σλοβενίας και της Σκωτίας ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 4 βαθμούς η κάθε μία αλλά η Σκωτία με -1 γκολ στη διαφορά τερμάτων πήρε την πρωτιά. Η Εύβοια αναδείχθηκε δεύτερη και θα περιμένει τη διεξαγωγή των αγώνων στον άλλο υπο – όμιλο (οι αγώνες θα γίνουν τον Ιούλιο) ώστε να δει αν θα προκριθεί ως καλύτερη δεύτερη».

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την διοργάνωση πατώντας εδώ.

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου