Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ράντι: «Χαρούμενος που θα παίξω στο Κόπα Άφρικα»


Ο εξτρέμ της Ισημερινής Γουινέας και του Ηρακλή ψαχνών, Ράντι μιλάει στο Gazzetta.gr για το Κόπα Άφρικα, τον ιό Έμπολα και οι υπόσχεται πως οι αμφιτρύωνες του τουρνουά θα κάνουν το παν για γράψουν ιστορία.
Το αφρικανικό ποδόσφαιρο έχει την τιμητική του με την διεξαγωγή της 30ης έκδοσης του Κόπα Άφρικα στην Ισημερινή Γουινέα. Η μικροσκοπική χώρα με πληθυσμό που δεν ξεπερνάει τους 700.00 κατοίκους αλλά με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου ανέλαβε να διασώσει το κύρος της «Μαύρης Ηπείρου» αναλαμβάνοντας την διοργάνωση του Κόπα Αφρικα (17/01 με 08/02). Το Μαρόκο που επρόκειτο να φιλοξενήσει το τουρνουά αποσύρθηκε λόγω του φόβου για τον ιό Έμπολα. Στα γήπεδα της Ισημερινής Γουινέας το ελληνικό ποδόσφαιρο εκπροσωπείται από τρεις ποδοσφαιριστές. Τον Εντινγκά (Ολυμπιακός) που θα αγωνιστεί με τον Κονγκό, τον Κουλιμπαλί (Πλατανιάς) που βρίσκεται στην αποστολή του Μάλι, αλλά και τον εξτρέμ του Ηρακλή Ψαχνών, Ράντι, ο οποίος αποτελεί βασικό στέλεχος της Ισημερινής Γουινέας. Ο τελευταίος λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη του Κόπα Άφρικα, μίλησε από την πρωτεύουσα της Ισημερινής Γουινέας, Μαλάμπο για την σπουδαία πρόκληση της καριέρας του.

«Η Ισημερινή Γουινέα δεν βάζει όρια στους στόχους της. Θα παίξουμε δυνατά και με αυτοπεποίθηση προκειμένου να αποσπάσουμε θετικά αποτελέσματα. Πιστεύω πως αν παλέψουμε όλοι μαζί για κοινό σκοπό μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα στο Κόπα Άφρικα», τονίζει ο Ράντι στο Gazzetta.gr σημειώνοντας πως μετράει τις ώρες για το πρώτο παιχνίδι απέναντι στο Κονγκό του Εντινγκά. «Για μένα είναι κάτι πολύ σημαντικό και ωραίο γιατί μου δίνεται η δυνατότητα να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο. Πρόκειται για ένα τουρνουά που τον παρακολουθούν πολλοί και καλούμαστε να εκπροσωπήσουμε την χώρα μας έχοντας ως στόχο να διακριθούμε. Δεν ξέρω πόσο καλά θα το διοργανώσουμε, θα φανεί σε μερικές εβδομάδες. Αυτό που θέλουμε είναι τα δώσουμε όλα και να απολαύσουμε τους αγώνες».

H Αφρικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως οι ποδοσφαιριστές όλων των εθνικών ομάδων θα υποβληθούν σε προληπτικές εξετάσεις για τον φόβο του ιού Έμπολα. Όσοι εμφανίσουν συμπτώματα της νόσου ή αρνηθούν να υποβληθούν στα ιατρικά τεστ θα παραμείνουν σε καραντίνα για τρεις εβδομάδες.

«Δεν φοβάμαι για τέτοια θέματα. Έχουν προβλεφθεί ειδικοί έλεγχοι. Το μόνο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι το ποδόσφαιρο», δηλώνει ο άσος του Ηρακλή Ψαχνών. Φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου φέρεται η Ακτή Ελεφαντοστού, με τις Αλγερία, Τυνησία, Γκάνα, Καμερούν και Σενεγάλη να ακολουθούν στις προβλέψεις.

«Προσωπικά δεν ξεχωρίζω καμία ομάδα. Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις σε ένα Κόπα Άφρικη. Πιστεύω οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να τα καταφέρει. Είναι μία δύσκολη διοργάνωση με αμφίρροπα παιχνίδια».

Ο Ράντι κλείνοντας τη συνομιλία του με το Gazzetta.gr δεν κρύβει τη χαρά του για τη συμμετοχή του με τους αμφιτρύωνες της διοργάνωσης στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

«Το αφρικάνικο ποδόσφαιρο είναι ξεχωριστό για μένα και σίγουρα εντελώς διαφορετικό. Είμαι βέβαιος πως όσοι παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις του Κόπα Άφρικα θα απολαύσουν ένα ωραίο τουρνουά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου