Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ε.Π.Ο: Μετάβαση σε νέα εποχή


Ο Γιάννης Φραγκογιαννάκης διαβάζει μπροστά και πίσω από τις γραμμές των πρώτων εξαγγελιών του Σταύρου Κοντονή και του περιεχομένου της πρώτης συνάντησης του με τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο.
Θετικά είναι τα μηνύματα από τις εξαγγελίες του υφυπουργού Αθλητισμού στην πρώτη σύσκεψη των υπουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

Ο Σταύρος Κοντονής έδωσε πολύ καθαρό στίγμα για τις προθέσεις του ιδίου και της κυβέρνησης για τον αθλητισμό. Αν κανείς συνθέσει τα σημάδια από τον λόγο του Σταύρου Κοντονή με τα σημάδια από το περιεχόμενο των απόψεων που έχει ανταλλάξει στις συναντήσεις γνωριμίας με πρόσωπα του ποδοσφαίρου, οδηγείται στην εκτίμηση ότι, εφόσον ο υφυπουργός παραμείνει συνεπής στον λόγο του και τύχει της κυβερνητικής στήριξης, θα επηρεάσει την εξέλιξη του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου τόσο, που θα υπάρξει μετάβαση σε νέα εποχή πιο καθαρή από την προηγούμενη. 

Στην πρώτη ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο, Γιώργο Γκιρτζίκη το Δελτίο Τύπου του υπουργείου ανέφερε: «Σε επιμέρους ζητήματα παρατηρήθηκαν αποκλίσεις και συμφωνήθηκε να υπάρξουν και άλλες διεξοδικές συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές», και αυτό επειδή ο Σταύρος Κοντονής, σκοπεύει να αλλάξει το σημερινό καθεστώς του ποδοσφαίρου. «Η κυβέρνηση θα σεβαστεί το αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών, αλλά κανένας φορέας αυτοδιοικούμενος ή μη, δεν μπορεί να βρίσκεται υπέρ άνω της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, της νομοθετικής λειτουργίας και των μηχανισμών ελέγχου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Προς αυτή τη κατεύθυνση θα εργαστούμε, μαζί με τις διεθνείς ομοσπονδίες, των οποίων την βοήθεια και τον έλεγχο επιζητούμε απολύτως», ανέφερε ο υφυπουργός στη σύσκεψη με τους άλλους υπουργούς.

Στη συνάντηση με τον Γιώργο Γκιρτζίκη ο υφυπουργός ενημέρωσε ότι σκοπεύει να έρθει σε επαφή με την U.E.F.A και την F.I.F.A και εκεί βρίσκεται το κλειδί. Αν ο Σταύρος Κοντονής μάθει από το «πάθημα» του Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος βιάστηκε να δημοσιοποιήσει νομοσχέδιο προτού συναντήσει την U.E.F.A για να της εξηγήσει τι θέλει να κάνει και να δεχθεί την καθοδήγησή της προκειμένου να απαιτήσει από την Ε.Π.Ο καταστατικές αλλαγές και διεύρυνση εκλογικού σώματος δίχως να δείχνει ότι παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο ώστε να λύσει το πρόβλημα. Διαφορετικά θα βρεθεί απέναντι στην U.E.F.A και στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου όπως και ο Γιάννης Ανδριανός. 

Στο αν θα τα καταφέρει να δείξει συνέπεια λόγου και πράξεων θα δείξει από το αν θα τον αδειάσει ή θα τον στηρίξει η κυβέρνηση στη σύγκρουση με το κατεστημένο.

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου