Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Γράφει ιστορία ο Ηρακλής Ψαχνών



Την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της διαγράφει η ομάδα της Εύβοιας και το Onsports συγκρίνει την πορεία του Ηρακλή Ψαχνών με την περσινή, παρθενική, εμφάνισή του στη Football League.
Η ίδρυση της ομάδας χάνεται κάπου στο 1936, στην πόλη των Ψαχνών που τότε ήταν ένα απλό χωριό της επαρχίας της Εύβοιας. Ο τοπικός Ηρακλής ήταν γεγονός και για να καταφέρει να αγωνιστεί μακριά από τα στενά του Ευρίπου, χρειάστηκε να περάσουν πάρα πολλά χρόνια. Για την ακρίβεια, 64 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η ομάδα κατάφερε να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο, κερδίζοντας το 2010 την άνοδό της στη Football League 2.
Την ίδια κιόλας σεζόν, ο Ηρακλής κατάφερε να εντυπωσιάσει και να πάρει την 3η θέση στον Νότιο Όμιλο, με αποτέλεσμα – μετά την «καραμπόλα» με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων – να βρεθεί στη Football League, χωρίς να δώσει καν αγώνες play off. Οι άνθρωποι της ομάδας της Εύβοιας έκαναν πολλές προσπάθειες να δημιουργήσουν ένα ρόστερ το οποίο θα μπορούσε να σταθεί, ενώ θέλησαν με αρκετούς τρόπους να προσελκύσουν όλο το φίλαθλο κοινό του Νομού έτσι ώστε να έχουν και τη στήριξη του κόσμου στην προσπάθειά τους για παραμονή στην κατηγορία.

«Σώθηκε» άνετα και φέτος τρελαίνει κόσμο.

Η πρώτη χρονιά του Ηρακλή στη Football League, ήταν από μόνη της ιστορική. Άλλωστε, ομάδα από την Εύβοια είχε χρόνια να εμφανιστεί σε κατηγορία ανώτερη της τρίτης, και το γεγονός ότι κατάφερε να παραμείνει εύκολα στην κατηγορία μόνο αισιοδοξία είχε σκορπίσει για τη φετινή σεζόν. Όχι τόσο μεγάλη βέβαια, ώστε να πιστεύει κανείς πως θα ακολουθήσει η φετινή πορεία του Ηρακλή Ψαχνών, με την ομάδα να είναι έντεκα αγωνιστικές αήττητη και να διεκδικεί επί ίσοις όροις την άνοδό της στη Super League.
Η σύγκριση άλλωστε με το περσινό διάστημα των 13 πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, δείχνει τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει φέτος τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο συγκομιδής βαθμών. Μπορεί λοιπόν στα Ψαχνά να λένε σε κάθε τόνο ότι οι στόχοι δεν αλλάζουν και πως η παραμονή παραμένει η προτεραιότητα όλων στην ομάδα, ωστόσο όταν έχεις καταφέρει να συγκεντρώσεις 23 βαθμούς και να είσαι μόλις 4 πίσω από την κορυφή κι έναν πίσω από την τριάδα, έχοντας και ματς λιγότερο, δεν μπορείς να πείσεις ότι δεν πας για την άνοδο.

Τα διπλά γκολ, σχεδόν διπλοί βαθμοί.

Μπορεί να χρειάστηκαν τέσσερις αγωνιστικές την περσινή σεζόν για να έρθει το πρώτο γκολ στην ιστορία του Ηρακλή Ψαχνών στη Football League, στις 19 Νοεμβρίου 2011 από τον Βαγγέλη Ντελέκο, που πλέον αγωνίζεται στον Λεβαδειακό, στον αγώνα με την Αναγέννηση Γιαννιτσών στην Εύβοια, όμως δεν συνδυάστηκε με νίκη. Οι Ψαχνιώτες περίμεναν πέντε αγωνιστικές για να πανηγυρίσουν το πρώτο τρίποντό τους, το οποίο ήρθε στις 27 Νοεμβρίου 2011 με 2 – 0 κόντρα στον Διαγόρα χάρη στα δυο τέρματα του Τάσου Τσοκάνη – σημερινού παίκτη της Κέρκυρας. Αυτά τα τρία γκολ άλλωστε ήταν και το 50% των τερμάτων που είχε σημειώσει η ομάδα του Αντώνη Πριόνα, τότε, στα 13 ματς που είχε δώσει στη Football League.
Μια από τις βασικές διαφορές που έχει ο Ηρακλής σε σχέση με τη φετινή σεζόν. Η επιθετική του συγκομιδή, φέτος του έχει χαρίσει πολύ περισσότερους βαθμούς και τον έχει φέρει σε εξαιρετική θέση παρά το αρνητικό του ξεκίνημα. Οι Ευβοιώτες πέρσι πέτυχαν όλα κι όλα έξι γκολ στις πρώτες 13 αγωνιστικές, ενώ φέτος έχουν σκοράρει 13 φορές, κάτι που τους έχει χαρίσει πολύ περισσότερους βαθμούς μέσω των θετικών αποτελεσμάτων.
Πέρσι, ο Ηρακλής Ψαχνών κατάφερε να πάρει μόλις 2 νίκες στο αντίστοιχο διάστημα, ενώ με τις 6 ισοπαλίες που είχε έφτασε στους 12 βαθμούς. Καλή συγκομιδή για ομάδα που αναζητά την παραμονή της στην κατηγορία, μέτρια για ομάδα που διεκδικεί την άνοδό της. Για αυτό και φέτος, που η ομάδα της Εύβοιας φαίνεται έτοιμη για το άλμα στη Super League, έχει καταφέρει να πάρει 6 νίκες που σε συνδυασμό με τις 5 ισοπαλίες της την έχουν φέρει στους 23 βαθμούς και την 4η θέση του πρωταθλήματος.

Αήττητος σε ποσοστό 84% και συνεχίζει.

Το εντυπωσιακότερο όλων, ωστόσο, είναι πως τα Ψαχνά έχουν καταφέρει να παραμείνουν αήττητα για 11 αγωνιστικές. Δηλαδή στο 84% των αγώνων που έχουν δώσει φέτος οι Ευβοιώτες, δεν έχουν φύγει ηττημένοι από το γήπεδο. Πέρσι, στο αντίστοιχο διάστημα, η ομάδα της Εύβοιας δεν είχε παραμείνει αήττητη για περισσότερα από δυο παιχνίδια, ενώ δεν κατάφερε να κάνει σερί νικών παρόμοιο με το φετινό. Το θετικό για την ομάδα του Γιώργου Βαζάκα, η οποία ξεκίνησε με τον Βασίλη Βούζα στο τιμόνι, είναι πως δεν έχει αλλάξει τη συνταγή.
Ο πρόεδρος, Γιώργος Στούπας, οι συνεργάτες του και τα μέλη του τεχνικού τιμ, βασίστηκαν στον κορμό της ομάδας, σε αρκετούς ταλαντούχους Έλληνες παίκτες και σε πολύ προσεκτικές επιλογές ξένων παικτών, με μικρό κόστος αλλά ικανούς να προσδώσουν ποιότητα και να βοηθήσουν την ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έτσι θα κινηθούν τα Ψαχνά και στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, αναζητώντας συγκεκριμένο, μικρό, αριθμό παικτών που θα βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει το κάτι παραπάνω.
Με επιδόσεις, πάντως, όπως αυτές των πρώτων 13 αγώνων του Ηρακλή Ψαχνών στη Football League, εύκολα θα μπορούσε κανείς να πειστεί ότι αξίζει να ποντάρει πως το «κάτι παραπάνω» θα έρθει.

Πηγή: www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου