Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Καλαφατάκης: Πρόκληση ο Πανιώνιος


Την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε ο Γιώργος Καλαφατάκης ενόψει της ερχόμενης αναμέτρησης με τον Πανιώνιο στο κλειστό της Κανήθου.
Αναλυτικά η συνέντεξη τύπου του Γιώργου Καλαφατάκη: «Κάναμε ένα ανταγωνιστικό ματς με την Νέα Κηφισιά, καθώς τρία δεκάλεπτα τα κερδίσαμε, αλλά είχαμε μια άτυχη στιγμή με ένα τρίποντο και μια τεχνική ποινή στην ίδια φάση που μας κόστισε επτά συνεχείς βολές. Εκεί χάσαμε τη συγκέντρωση μας, φορτώθηκε με τρία φάουλ ο Γκαγκαλούδης επήλθε μια νευρικότητα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Κηφισιά. Παρά την ήττα μας, αναλύσαμε αυτά που πράξαμε, είμαι όμως ικανοποιημένος γιατί είδα προσπάθεια, ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί, παλέψαμε με τα λάθη και την αστοχία μας, σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και δεν στέκομαι στο αποτέλεσμα γιατί εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε χαρακτήρα. Δείχνουμε ότι συνειδητοποιήσαμε τι θα αντιμετωπίσουμε και πατάμε καλύτερα στο παρκέ. Και στα αποδυτήρια όλοι ήταν πολύ στενοχωρημένοι, αλλά αποφασισμένοι. Με διαφορετική ψυχολογία για τη συνέχεια. Δεν μπορούμε να κοιτάζουμε πίσω ούτε να μας επηρεάζει το αποτέλεσμα».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στον αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο: «Έχουμε έναν αντίπαλο που είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα στην Α1 απ’ όλες τις απόψεις. Ο Πανιώνιος είναι τεράστιο όνομα στο μπάσκετ, με σταθερότητα στη διοίκηση και εύρυθμη λειτουργία. Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Είναι πρόκληση ο αντίπαλος, ένας τελικός όπως και κάθε ματς. Πρέπει να δώσουμε το 100% ή μάλλον το 110%. Βλέπω τους παίκτες αποφασισμένους και συγκεντρωμένους. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και ήδη βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα κι ενδιαφέρον στην πόλη γι’ αυτό το παιχνίδι. Δεν αλλάζει κάτι, η επικείμενη μεταγραφή του Καββαδά. Ο Πανιώνιος έχει μόνο ένα τεσσάρι και πολλά πεντάρια. Βασίζεται στην περιφέρεια του, με τον Μακ Κόλουμ, τον Ντούβνιακ και τον Κάρτερ, ενώ πρόσθεσε και τον Κυρίτση. Έχει μεγάλο ρόστερ και εμπειρία. Αν δουλέψουμε απρόσκοπτα, έχουμε τύχη για μια σπουδαία νίκη».
Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα δύο μεταγραφικά αποκτήματα του Ίκαρου Χαλκίδας, τους Μάσιτς και Ρίτσαρντς: «Προχωρήσαμε σε δύο αλλαγές στο ρόστερ μας. Η μια ήταν επιβεβλημένη γιατί ο Μπεκ είχε έρθει με συμβόλαιο έξι ή οκτώ παιχνιδιών. Αν τον περιμέναμε ίσως χάναμε την επιλογή του Μάσιτς. Έφυγε όχι γιατί δεν είμαστε ευχαριστημένοι, έπαιξε άρρωστος και με αυταπάρνηση. Ήμουν πολύ ικανοποιημένος από αυτόν και τον ευχαρίστησα. Πήραμε τον Μάσιτς που είναι ένας παίκτης της Γιουγκοσλαβικής σχολής. Είναι καλός παίκτης, καλός αμυντικός, υπήρξε συμπαίκτης με τον Στρναντ για δύο χρόνια στη Σλοβενία και πήραμε καλές πληροφορίες για την προσωπικότητα και την αξία του. Η προσαρμογή του είναι πολύ πιο εύκολη από την στιγμή που είναι Ευρωπαίος.
Μακάρι να είναι έτοιμος από το πρώτο ματς. Σε ότι αφορά τον Ράιαν Ρίτσαρντς, είναι καλό ταλέντο, έχει παίξει κι αυτός στην Ευρώπη, είναι πρότζεκτ υψηλών προδιαγραφών. Έχει γίνει ντραφτ από τους Σπερς κι έχει ήδη εμπειρία από αρκετά πρωταθλήματα. Είναι δύσκολο να βρεις έναν καλό ψηλό αυτή την εποχή. Είχαμε ανάγκη έναν ψηλό και αλλάξαμε τον Μπορόβνιακ. Ο Σάσα είναι καλός παίκτης με προοπτική, αλλά εμείς έχουμε άμεση ανάγκη το αποτέλεσμα. Είναι Αμερικανοθρεμμένος και δεν μπορεί να μπει στη λογική της πίεσης. Στα πρώτα ματς ήταν καλός, αλλά τώρα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Μακάρι να είχαμε το περιθώριο να τον κρατήσουμε, γιατί σίγουρα έχει όλα τα στοιχεία για να παίξει καλό μπάσκετ. Από την στιγμή που έπρεπε να κλείσουμε το ρόστερ με έξι ξένους, ο κλήρος πέφτει σε παίκτες που πρέπει να αλλάξεις. Στενοχωρήθηκα, αλλά έτσι είναι η ζωή, πρέπει να σώσουμε την ομάδα και να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Χρειάζονται, λοιπόν, θυσίες για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλω να ευχηθώ και στον Ρόμελ και στον Σάσα τα καλύτερα και να τους ευχαριστήσω για την προσφορά τους».

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου