Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Γ.Σ Κύμης: Φινάλε στα «εκτός έδρας»


Ο Γ.Σ Κύμης θα μεταβεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου την προσεχή Κυριακή (30/03) θα αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη.
Αυτός θα είναι ο τελευταίος εκτός έδρας αγώνας του Γυμναστικού για την φετινή αγωνιστική σεζόν, αλλά και ο τελευταίος εκτός έδρας στην Γ' Εθνική, αφού την νέα χρονιά ο Γυμναστικός θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κλειστό του Λίντο και θα ξεκινήσει στη 13:00.
Η ομάδα του Εργοτέλη έχει έτος ίδρυσης το 1929, ενώ το τμήμα καλαθοσφαίρισης ιδρύθηκε το 1968. Στην Γ' Εθνική συμμετείχε για πρώτη φορά την σεζόν 2002 – 2003, όταν και κατέλαβε την 13η θέση, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό. Την σεζόν 2010 – 11 επέστρεψε στην Γ' Εθνική, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Φέτος ο Εργοτέλης κάνει ιδιαίτερα σταθερή και αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα, βρισκόμενος στην 5η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς και 9 νίκες σε 16 παιχνίδια. Προπονητής είναι ο Γιώργος Μακράκης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι στόχος της ομάδας είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων που θα αγαπούν το μπάσκετ.
Την Κυριακή (23/03) που πέρασε ο Εργοτέλης αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου για την 18η αγωνιστική, χάνοντας με σκορ 79 – 66. Στο μεταξύ μας παιχνίδι για τον 1ο γύρο ο Γυμναστικός επικράτησε εντός έδρας των Ηρακλειωτών με 71 – 57 με πρωταγωνιστή της αναμέτρησης τον Κατράνα, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους με 5 τρίποντα. Για την ομάδα της Κρήτης καλύτερος ήταν ο Καραλής με 15 πόντους. Αυτός είναι και ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Εργοτέλη, καθώς είναι ο πρώτος του σκόρερ και 9ος στον συγκεκριμένο στατιστικό πίνακα όλης της κατηγορίας.
Το ματς της Κρήτης είναι σημαντικό για την ομάδα του Γ.Σ Κύμης, καθώς με νίκη θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εκτός έδρας αναμετρήσεις του, θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση και θα πάει αήττητος στο ντέρμπι με τον Φάρο Κερατσινίου για το τελευταίο του παιχνίδι στην Γ' Εθνική. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή μπροστά στα μάτια των πιστών φιλάθλων του, που στάθηκαν δίπλα του σε όλη την αγωνιστική σεζόν.

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου