Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Στούπας: Δεν ήταν «αγοραία» η στάση μας


Τους λόγους που η Football League έκανε δεκτή την πρόταση της Super League για τον προβιβασμό 2+1 ομάδων στην πρώτη κατηγορία, ανέλυσε ο Γιώργος Στούμπας.
Ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή Ψαχνών, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Nova Σπορ FM μίλησε για την απόφαση της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, το πριμ που θα κερδίσει η τρίτη ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο σε αγώνα μπαράζ, αλλά και τις αποκλίσεις στους «κόλπους» της Football League.

Ο πρόεδρος του Ηρακλή Ψαχνών δήλωσε στον Nova Σπορ FM:

Την απόφαση της Football League για την άνοδο 2+1 στην Super League: «Η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη. Σε μία τέτοια περίπτωση, που βρίσκεσαι σε θέση άμυνας, πιστεύω ότι ποτέ δεν είναι 100% σίγουρος για το θετικό αποτέλεσμα. Υπήρξαν αποκλίσεις στις γνώμες μας, όμως υπήρξε μία σημαντική πλειοψηφία και μετά από διάλογο με τη Super League με αποτέλεσμα τη συμβιβαστική απόφαση. Το ηθικό και το νομικό μέρος της υπόθεσης ήταν με το μέρος μας. Σε κάποια sites αυτή η απόφαση λοιδορήθηκε, αφού έλεγαν πως ήταν αγοραία η στάση μας και δεν ταιριάζει αυτό σε εμάς. Καθίσαμε με τη Super League, όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, πήραμε μία απόφαση και πήγαμε ενωμένοι. Αντί να έχει θετικό αντίκτυπο, είχε το αντίθετο αποτέλεσμα»

Το αν έπρεπε να γίνει δεκτή η πρόταση της Super League: «Συνήθως οι λύσεις στα δικαστήρια δίνονται την τελευταία στιγμή. Όταν έχεις χρόνο μπορείς να κάνεις συζητήσεις για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με την πιθανότητα να χάσουμε τις δικές μας ευκαιρίες και να ανέβουν δύο στη Super League, προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη απόφαση».

Το πριμ που κερδίζει η ομάδα: «Δεν ήταν καθοριστικό αυτό. Σίγουρα είναι μία δίκαιη λύση, για την ομάδα που δεν θα κατορθώσει να ανέβει. Δεν θέλαμε να χάσουμε το ενδεχόμενο της τρίτης θέσης. Το “όχι” είπαν οι Ηρακλής, Καβάλα, Παναχαϊκή, Κέρκυρα, Αιγινιακός και Αστέρας Μαγούλας και ήθελαν να έχουμε μετωπική αντιπαράθεση και από εκεί και πέρα ό,τι βγει. Προτιμήσαμε ότι έπρεπε να ακολουθήσουμε τη συγκεκριμένη λύση και να αποφύγουμε τα προβλήματα που ενδεχομένως να δημιουργούσε μία αρνητική για εμάς απόφαση. Είδαμε ένα δείγμα από εμάς ότι υπάρχει θετική πρόθεση και πως μπορούμε να τα βρούμε. Μία ομάδα που θα βγει τρίτη θα έχει παίξει έναν μαραθώνιο αγωνιστικών, ενώ η ομάδα της Σούπερ Λίγκας θα είναι δύο μήνες σε αδράνεια».

Τα οικονομικά κέρδη της ομάδας που θα ανέβει: «Είναι ίσο ή παραπάνω με την αποζημίωση που παίρνει μία ομάδα, όταν υποβιβάζεται από Super League. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος πρόκειται για ένα ποσό που φτάνει τις 200.000».

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου